Vandaag bouwen aan het Aalst van morgen

Nieuws > Tragelsite Aalst opgestart

NIEUWS AG STADSONTWIKKELING AALST

Tragelsite Aalst opgestart

09 03 2015
Voorbereidende werken gestart op de Tragelsite te Aalst.

Op maandag 9 maart 2015 startte de firma Wanty met het kappen van alle bomen op de site.

Aansluitend zal de firma Aclagro starten met het slopen van de gebouwen aan de huidige Tragelweg, langsheen de Dender. De werken zullen tegen het bouwverlof in juli 2015 afgerond zijn.

De werkzaamheden zijn nodig om dit najaar de saneringswerken van de voormalige Intergemsite te kunnen aanvatten. De saneringswerken zullen gebeuren in samenwerking met OVAM, die samen met de stad Aalst en het AGSA de werken zal bekostigen en opvolgen.


De Tragelsite betreft de ontwikkeling van in totaal een site van 14 ha, gelegen tussen de Denderstraat, Dendermondsesteenweg, Denderstraat, Tragel en de R41- Heilig Hartlaan waar plaats zal gemaakt worden voor een gemengd stadsproject. De ontwikkeling van de gehele site zal de komende jaren in verschillende fasen uitgevoerd worden.

Centraal in het project zal de Nieuwe Tragelweg aangelegd worden, die de ruggengraat zal vormen voor het gehele gebied.

De eerste fase betreft de realisatie van het Noordelijk gedeelte, gelegen het dichts tegen het ringviaduct, bestaande uit o.a. een multifunctioneel evenementencomplex, winkels, kantoren en woningen. Ook de bestaande handelszaken Blokker, Leenbakker, Aldi,… zullen hun toekomstige vestiging vinden in dit nieuwe project.

Voorzitter C. D’Haese: “De Tragelontwikkeling is een belangrijk hefboomproject om Aalst als centrumstad blijvend op de kaart te zetten. Door de realisatie van het multifunctioneel evenementencomplex, samen met de realisatie van de Nieuwe Tragelweg,  zal Aalst definitief haar industrieel verleden achter zich laten en toekomstgericht zich naar de Dender keren.”

Ondervoorzitter A. van de steen: “De Nieuwe Tragelweg wordt de ruggegraat voor alle ontwikkelingen op de Tragelsite, maar is tegelijk ook een nieuwe snelle verbinding vanaf de ring tot aan de pendelparking. Ook daar komt een geheel nieuwe invulling met parkeergebouw, woningen en kantoren. Dit vormt een nieuwe stap in de ontwikkeling van de stationsomgeving van Aalst. Bij de Nieuwe Tragelweg komen nieuwe fietspaden naar het stadscentrum. Zo werkt Aalst verder aan een duurzame, bereikbare stad."

Directeur G. Vreven: “Het AGSA zet met de start van de werken een volgende stap in de richting van stadsontwikkeling. Hierdoor komen we na jaren van voorbereiding in een fase van werkzaamheden, waardoor de fysieke verandering nu stilaan zichtbaar wordt.”


terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWS

UTOPIA verkozen tot beste BiB van Vlaanderen en Brussel!

19 09 2019
bekijk

Overeenkomst Siesegem

25 04 2018
bekijk

Voorlopig onteigeningsbesluit Siezegemkouter

08 01 2018
bekijk

Verkoop stadswoning

09 11 2017
bekijk

Openbare verkoop stadspatrimonium

28 03 2017
bekijk

AGSA start bouw vierde Prikkelwoning

11 03 2015
bekijk

Realisatie Administratief Centrum (+perstekst)

14 01 2016
bekijk

Tragelsite Aalst opgestart

09 03 2015
bekijk

Plan-MER - Herontwikkeling Tragelsite - Kennisgevingsnota

17 12 2014
bekijk

Nieuwe Aalsterse hoofdbibliotheek

05 06 2014
bekijk

Bibliotheek in gebouw Gerechtelijke Politie

06 04 2014
bekijk