Vandaag bouwen aan het Aalst van morgen

Projecten > Prikkelproject

Prikkelproject


AGSA bouwt en verkoopt Prikkelwoningen op Rechteroever


Begin augustus 2016 zijn de 3 Prikkelwoningen die AGSA bouwt in de Groenstraat 3 op de hoek met de Binnenstraat afgewerkt.
 
Deze 3 woningen zijn een nieuwe, zichtbare stap in de uitrol van het Prikkelproject dat als doel heeft de bewoners te inspireren om te investeren op Rechteroever.
Hiermee geeft het AGSA mee uitvoering aan het beleid van de stad Aalst en realiseert het één van zijn doelstellingen, nl. het ontwikkelen van nieuwe, inspirerende woon- en stadsvernieuwingsprojecten.
"Het bouwen van deze woningen heeft tot doel aan te tonen dat op een beperkte oppervlakte ruime stadswoningen met uitdagende en inspirerende oplossingen voor jonge gezinnen kunnen gecreëerd worden".

Het concept moet aanzetten tot nieuwe stedelijke woonvormen met gemeenschappelijke tuin en tuin/fietsberging, groengevels,...  Het ontwerp is van B5 architecten.

‘In onze ontwerpen zetten we in op de essentiële ruimtelijke kwaliteiten van het huis en de omgeving. Met deze drie ‘prikkel’ woningen willen we een leefplek creëren die zowel intiem als genereus is. Het vraagt een oorspronkelijke kijk op de dingen en een kritisch denken. In die eenvoudige maar doordachte no-nonsense aanpak schuilen mogelijkheden, verrassingen en poëzie. Deze meerwaarde valt niet in euro’s te becijferen maar is deel van onze levenskwaliteit.’

 

 

 

NIEUWS

UTOPIA verkozen tot beste BiB van Vlaanderen en Brussel!

bekijk

Overeenkomst Siesegem

bekijk

Voorlopig onteigeningsbesluit Siezegemkouter

bekijk

Verkoop stadswoning

bekijk